Guide till absorberande trosor: Hur du får dina menstrosor att hålla länge

Guide till absorberande trosor: Hur du får dina menstrosor att hålla länge

Har du precis fått ditt första par menstrosor? Eller är du fortfarande i färd med att bestämma dig för om du ska skaffa ett par eller inte? Ingen fara! Vi har sammanställt en guide för att hjälpa dig.

Det kanske är nytt för dig att använda menstrosor. Eller så vill du maximera din investering när du köper dina mensunderkläder och vill veta hur du får dem att hålla längre. 

Hur som helst, vi har allt för dig. I den här artikeln har vi sammanställt en guide till mensunderkläder för dig. Här delar vi med oss av hur du tar hand om dina menstrosor och ett par bra metoder som gör att de håller längre. 

Grunderna för menstruationsunderkläder

Vid det här laget är vi alla någorlunda bekanta med vad menstruationstrosor är. Men eftersom vi går igenom grunderna, låt oss börja med det. 

Vad är mensunderkläder?

Menstrosor är speciellt utformade underkläder som du bär under menstruationen. De består av flera lager absorberande tyg som absorberar fukt, t.ex. menstruationsblod, svett och till och med kiss, och fångar upp vätskan för att hålla dig fräsch och bekväm. 

Vad är speciellt med menstrosor?

Menstruationsunderkläder ser ut och känns bokstavligen som vanliga trosor - och du kan bära dem på samma sätt. Men de är gjorda för att hålla dig läckagefri och fräsch under mensen.

I princip är det en kombination av den enkla designen hos vanliga trosor och funktionen hos bindor.

Vad tillverkas menstruationstrosor av? 

Iconica mensunderkläder består av fyra lager: det första lagret närmast kroppen består av ekologisk bomull och spandex medan det andra till fjärde lagret består av polyester, spandex och nylon.

Är menstruationstrosor bra för mig?

Menstrosor är faktiskt bra för dig. Det är ett bra sätt att blöda utan att behöva oroa sig för mensläckage eller dålig lukt. 

Friblödning med en menstrosa minimerar friktion och irritation som kan orsakas av engångsartiklar. I denna process rinner blodet fritt medan vaginala vätskor och goda bakterier upprätthåller din vagina. 

Är det meningen att menstrosor ska bäras ensamma?

Ja och nej, för att vara ärlig, det beror helt och hållet på ditt flöde. Du kan bära trosan på egen hand om du har lätt till medelhögt flöde. Du kan kombinera den med andra mensprodukter, som en menskopp, när du har ett kraftigt flöde.

Är menstruationstrosor värda pengarna?

Ja, det är de! Det är sant att du behöver investera en summa pengar för att skaffa dina menstrosor, men det kommer att hjälpa dig att spara mer pengar på lång sikt. Dessutom (goda nyheter!) erbjuder Iconica stora rabatter och erbjudanden – så du kan tajma in det! 

Bär du mensskydd med menstrosor?

Det är helt upp till dig. Du kan blanda och matcha dina menstrosor med andra mensprodukter för att se till att du är säker under hela menstruationen. Kom ihåg att gå med det som gör dig bekväm och helt säker. 

Kan mensskyddstrosor ersätta bindor?

Ja, du kan helt och hållet ersätta engångsartiklar för menstruation, såsom tamponger och bindor, med menstrosor! Men kom ihåg att du alltid kan kombinera dina menstrosor med andra produkter om du vill.

Hur ofta byter du menstrosa?

Iconica mensunderkläder kan absorbera lika mycket som tre vanliga tamponger - som i genomsnitt kan hålla i upp till 12 timmar. Med det sagt, alla kroppar och cykler är unika, så hur ofta du behöver byta beror helt på ditt flöde. 

Fungerar mensskyddstrosor för kraftiga menstruationer?

Ja, dina Iconica mensunderkläder fungerar bra när du har rikligt flöde eftersom de rymmer upp till tre vanliga tamponger. Du kan välja att kombinera dina trosor med en menskopp eller ta med dig en till menstrosa för att byta när du är på språng.

Luktar mensunderkläder?

Bakterietillväxt i varma och fuktiga miljöer är den främsta orsaken till dålig lukt. Dina Iconica menstrosor andas och absorberar effektivt fukt för att hålla dig torr och fräsch när du har mens, vilket motverkar risken för dålig lukt.

Hur länge kan du använda menstrosor?

Det är bäst att använda en menstrosa i högst 12 timmar för att undvika läckage och bibehålla god hygien. 

Hur många par menstrosor behöver jag?

De flesta av våra kunder har någonstans mellan 4-8 menstrosor. Vi rekommenderar att börja med 3-4 par menstrosor först och sedan addera fler vid behov. Oroa dig inte om du inte är säker på storleken, vi har en 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti som gör att du kan byta dem mot en annan storlek eller få full återbetalning.

Var förvarar du dina använda menstrosor när du är på språng?

Det går bra att köpa till en förvaringspåse från Iconica, vilket gör det superenkelt att byta trosor när du behöver det. 

Guide till hur du tvättar dina mensbyxor på rätt sätt

Nu när vi har gått igenom grunderna kan vi börja med att tvätta menstrosor.

Är det lätt att tvätta menstruationstrosor?

Ja, det är faktiskt superenkelt! Du behöver bara kallt vatten, din tvättmaskin, ett milt tvättmedel och en galge!

Hur tvättar man menstruationsunderkläder på rätt sätt?

Skölj den först i kallt vatten tills vattnet är klart. Därefter kan du kasta den i tvättmaskinen och därefter låta lufttorka. Se till att du använder ett milt tvättmedel, du behöver inte använda några mjukgörare eller blekmedel. 

Ska du tvätta mensunderkläder på skonsamt program?

Ja, det borde du definitivt göra! Dina menstrosor är gjorde av känsliga material och för att hålla dem i gott skick och se till att de håller längre ska de inte tvättas i högre än 30 grader. 

Vilken temperatur ska du använda när du tvättar mensunderkläder?

Tvätta trosorna i 30 grader. Varmt vatten kan skada de känsliga tygerna i dina menstrosor och försämra deras uppsugningsförmåga och livslängd.

Hur kan man bli av med blodfläckar som inte har lyfts?

Du kan blötlägga dina menstrosor i ett milt tvättmedel och kallt vatten innan du kastar dem i tvättmaskinen. Du kan också applicera en mix av bokpulver och vatten i en konsistens likt pasta på fläcken och sedan torka och tvätta bort den med en lösning av vinäger och kallt vatten. 

Skötselguide för att få dina mensunderkläder att hålla längre

Du kan få ut det mesta av dina Iconica menstrosor när du tar hand om dem på rätt sätt. Med det sagt, förutom att tvätta dem ordentligt, finns det ytterligare några saker att tänka på.

Är det dåligt att låta menstrosor ligga i tvätten i flera dagar?

Ja, det är dåligt – framför allt för dig. Ju längre du låter dina använda menstrosor ligga i tvätten, desto svårare blir det för dig att tvätta dem senare. Lite arbete i förväg för att ta bort blodet med kallt vatten kommer att spara dig mycket besvär senare. Om du inte vill tvätta dina trosor direkt, skölj då av dem i kallt vatten tills de mesta av blodet försvunnit och häng sedan upp de på tork tills det är dags att tvätta i maskin.

Vad är det bästa sättet att förvara menstrosor?

Förvara dem i garderoben, undan från allt varmt som kan skada dina trosor. Se till att de är helt torra innan du lägger in dem i garderoben.

Ta hand om dina menstrosor så tar de hand om dig.

Det finns säkert flera anledningar till att du bytte från tamponger och bindor. Det kan vara för att du vill spara pengar, för att du vill vara mer miljömedveten eller för att du vill ha ett bättre sätt att hantera din menstruation. Med detta sagt kan menstrosor göra allt detta och se till att du är säker på att slippa läckage och dålig lukt under din menstruation.

Menstruationsunderkläder är verkligen en investering för dig. Så länge du ser till att ta hand om dina absorberande trosor på rätt sätt kan du maximera denna investering i många år framöver.

Byt till menstrosor idag! Lägg Iconic Classic Mid Waist i varukorgen och njut av en enkel och bekväm mens från och med nu!
Tillbaka till blogg