FAQ

Hur mycket blod absorberar trosorna?

ICONICA menstrosor rymmer 20 ml blod, vilket motsvarar cirka 2-3 vanliga tamponger.

Hur ofta behöver jag byta trosorna under en dag?

ICONICA menstrosor kan bäras i upp till 12 timmar i sträck men alla kroppar och cykler är unika. Lär känna din kropp för att förstå hur mycket du blöder och hur ofta du behöver byta beroende på cykeldag.

Luktar trosorna mensblod?

En fuktig miljö i material som inte andas bidrar till bakterietillväxt vilket i sin tur kan skapa dålig lukt. ICONICA menstrosor är gjorda av textilier som andas och hjälper till att naturligt transportera bort fukt och därmed kan hålla dålig lukt borta. Varje textilielager är luftigt nog att förebygga risken för dålig lukt.

Hur fungerar ICONICA menstrosor?

ICONICA menstrosor är trosor som absorberar din mens. Trosorna ser ut och känns som vanliga trosor, men har förmågan att absorbera mensblod, flytningar och lätt urinläckage. De är fukttransporterande, superabsorberande och läckagesäkra. Trosorna håller dig fräsch och torr med ultimat komfort – hela cykeln.

Hur länge håller ICONICA menstrosor?

ICONICA menstrosor håller i upp till 5 år, beroende på längden på din cykel och kärleken de ges! För att dina menstrosor ska hålla så länge som möjligt rekommenderar vi att följa de medföljande skötselråden.

Är menstrosor hygieniskt?

Ja! Menstrosor fungerar på samma sätt som bindor och tamponger gällande absorption och att förebygga läckage. Med senaste AbsorbaTex absorberande tekonologi är de designade att transportera bort fukt från kroppen och håller dig torr i upp till 12 timmar. Dessutom är de superabsorberande för att hålla dig fräsch och torr.

Är Iconicas trosor behandlade med antibaktriell behandling?

Nej, vi har valt att inte använda antibakteriell behandling då det kan ha mycket negativa miljökonsekvenser. Iconica menstrosor innehåller inga biocider, de är biocidfria. Regelbundet byte av våra menstrosor och korrekt skötsel och tvätt förhindrar lukt och säkerställer tillräcklig hygien – detta kräver inte kemikalier!

Hur väljer jag rätt storlek?

Använd vår praktiska storlekstabell för mått. ICONICA menstrosor är små i storleken så vi rekommenderar att gå upp en storlek.

Vad händer om jag inte är nöjd?

Vi erbjuder en 60 dagar pengarna tillbaka-garanti. Det innebär att du kan använda trosorna i 60 dagar. Är du därefter inte nöjd så erbjuder vi pengarna tillbaka.

Vad är trosorna gjorda av?

ICONICA menstrosor består av fyra lager i grenen för att du ska slippa oroa dig för läckage och fläckar.

Lager ett: 95% ekologisk bomull, 5% spandex

Lager två: 80% polyester, 20% nylon

Lager tre: 100% polyester

Lager fyra: 82% nylon, 18% spandex

Var tillverkas ICONICA?

Våra underkläder är tillverkade av lokala material, såsom ekologisk bomull, i vår specialiserade fabrik i Shantou, Kina. Allt tyg som används för att producera våra trosor är certifierade OEKTO-TEX STANDARD 100 – en av världens mest kända certifieringar för textilier testade för skadliga ämnen. Certifieringen står för hög produktsäkerhet och kundförtroende. Våra produkter tillverkas av ett erfaret team som producerar underkläder för många välkända varumärken.

Förutom certifierat och kontrollerat material har vår tillverkare BSCI audits (Business Social Compliance Initiative utvärderar arbetsplatsstandarder i leveranskedjan) samt Confidence in Textiles (testning av skadliga ämnen).

Textilier tillverkade i Europa betyder nödvändigtvis inte ett lägre klimatavtryck. Våra trosor är gjorda av material som inte naturligt härstammar från Europa. Att producera i Europa skulle innebära import av råvaror från utlandet (vanligtvis från Kina, Indien, Brasilien och Turkiet). Massiv import av material från utlandet är inte lösningen, snarare tvärtom och en av orsakerna till den globala föroreningen i textilindustrin.

Vi samarbetar enbart med ansvarsfulla leverantörer som är beredda att jobba med oss ​​för att förbättra våra produkters fotavtryck och som är transparenta med deras arbetsvillkor och miljöarbete. ICONICA producerar trosor av hög kvalitet när det gäller absorption och komfort, samtidigt som vi tar hänsyn till och respekterar klimatavtrycket. Vi strävar kontinuerligt efter sätt att minska vår miljöpåverkan utan att kompromissa med kvaliteten på våra produkter.